Con la llegada de un total de un centenar de alumnos rusos este verano en nuestros campamentos de verano de Tamarit, los medios de comunicación han acudido a los campamentos para hacerse eco de la noticia. El miércoles 31 de julio English Summer S.A. convocó a diferentes medios locales y autonómicos alrededor de las 10:30h. Entre ellos destacan TVE, TV3, TAC12 y el Diari de Tarragona. Éstos tuvieron la oportunidad de pasearse por las instalaciones y presenciar alguna de las clases que estaban recibiendo los alumnos en aquel momento. Así pues, aprovecharon para hablar directamente con alumnos rusos y profesores, así como con el Gerente de la empresa, Felipe Fleix. Os adjuntamos la nota de prensa que enviamos a los medios. Y a continuación también os facilitamos los enlaces en los que podréis ver el resultado: la noticia emitida tanto en prensa como en televisión.

niños rusos en summer camps in spain English Summer S.A.

NOTA DE PREMSA

100 nens russos participen a les colònies d’estiu en anglès d‘English Summer S.A.

  • El grup de nens russos participen en els Summer Camps in Spain realitzant un programa amb classes d’anglès, espanyol i activitats esportives i de temps de lleure
  • L’empresa catalana internacionalitza les seves colònies d’estiu posant la mirada en el potent mercat rus i xinès

Tarragona 31 de Juliol de 2013 –

L’empresa tarragonina English Summer S.A. aposta, després de 33 anys d’experiència en colònies d’estiu en anglès, per oferir els seus serveis al mercat rus. Amb aquesta iniciativa l’empresa familiar acull aquest estiu de forma paral·lela alumnes espanyols i alumnes russos a les seves colònies d’estiu. En total, durant els mesos de Juny, Juliol i Agost un centenar d’alumnes russos participaran a la casa de colònies de Tamarit (Tarragona).

El primer grup d’alumnes russos, procedents de la prestigiosa escola “110 Miguel Hernández” de Moscou, van arribar a principis d’estiu per iniciar un programa complet de quatre hores diàries de classes d’espanyol i anglès amb professors nadius. Amb l’objectiu d’integrar-se amb alumnes espanyols, segueixen un programa que combina activitats esportives, lúdiques i culturals. Durant la seva estada gaudeixen de diferents activitats a la platja així com diferents excursions a Barcelona, Tarragona i al parc d’atraccions de PortAventura.

Les impressions dels estudiants i els “teamleaders”

Després de la primera experiència amb el grup de nens russos a començaments d’estiu, un segon grup està participant actualment en les colònies d’estiu. Tots els grups estan coordinats per diversos teamleaders que faciliten la integració dels nens tant en les colònies en sí com en la convivència amb la resta d’alumnes. Segons declaracions de la teamleader del grup de nens russos, Marina Pavljuk: “El procés d’integració entre nens russos i espanyols és una gran oportunitat d’intercanvi cultural. De fet, els nens no tenen ningun estereotip, el que volen és jugar junts i el llenguatge no és una barrera per a ells”. A més, la teamleader assegura que hi ha una gran motivació per part d’ambdós grups: “Els nens estan molt motivats per conèixer-se millor; es pregunten sobre els països, els jocs i les pel·lícules tot utilitzant paraules que ja coneixen i alhora estudien altres de noves per poder explicar més”.

L’experiència dels nens i nenes que han estat partíceps d’aquesta convivència els dona peu a fer una valoració positiva de la integració. D’una banda, els nens russos destaquen el bon gest dels alumnes espanyols en quant a hospitalitat, i reconeixen que els ajuden a integrar-se i passar-s’ho bé. Segons paraules de l’estudiant russa d’Anastasia Xabak, “la convivència entre els estudiants russos i espanyols va millorant dia a dia. Estem contents amb l’ajuda que ens estant donant tant monitors com companys d’habitació i de classe per tal d’integrar-nos”.

D’altra banda, algun dels nens espanyols es sorprenen de lo bé que han connectat els dos grups tot i les dificultats dels primers dies. L’estudiant català Joel Casas explica: “No m’esperava que connectéssim tant bé amb els alumnes russos. Abans de que arribéssim tenia por de com serien i si realment ens faríem amics”.

La internacionalització de les colònies d’estiu

Durant els últims anys English Summer S.A. ha apostat per la internacionalització de les seves colònies d’estiu. Amb el creixent interès del turisme rus a la Costa Daurada, l’empresa tarragonina ha vist una oportunitat de negoci en aquest mercat. És per això que l’empresa ha viatjat darrerament a l’estranger i ha participat en diferents workshops per establir contactes i obrir noves portes. Tot i així no ha estat fins aquest estiu que ha incrementat notablement la presència d’alumnes internacionals, especialment russos. Actualment l’empresa també té previst assistir a diversos workshops internacionals a Bejin, Berlín i Moscou.

Si quieres ver nuestra presencia en los medios, aquí os adjuntamos los enlaces:

TVE: L’informatiu vespre 31/07/13

TAC12: Informatiu Tac12 31/07/2013

Diari de Tarragona: Cien niños russos estudian en Tamarit

Tarragona Radio: Un centenar de nens russos participen a colònies d’angles a Tamarit

También podéis ver todas las fotos del día en nuestra página de Facebook.